Rosa bandet 2014

Oktober månad är den ju som bekant den rosa månaden och börstcancerforskningen uppmärksammas. Årets rosa band är designat av Camilla Thulin som har hämtat inspirationen till designen från gamla virkade mönster.

Så här säger Camilla om bakgrunden till att Rosa bandets utseende:

”Jag ville göra ett mönster som förknippas med kvinnor. Det kändes därför naturligt att söka efter ett vackert spetsmönster, inspirationen fann jag i gamla virkböcker. Virkade spetsar är ett konsthantverk som kvinnor fört vidare mellan sig i generationer och som kräver både tålamod och kunskap. Egenskaper som även krävs i svåra stunder.”

rosa-bandet-2014-camilla-thulin

Du kan köpa rosa bandet mellan den 15 september – 31 oktober på ICA, Lindex, Apoteket och XL-BYGG.

This entry was posted in Hälsa.

Lämna ett svar