Butiker

Här listar jag mina favoritbutiker

Mathilde

En mycket trevlig butik som b.la. säljer märkerna Odd Molly, Hunky Dory och Day by Birger et Mikkelse. Förutom kläder kan man även shoppa väskor, skor, smycken och inredningsprylar här.

Mathilde har butiker på:

Filippa K

En detaljhandelskedja som startades av Filippa Knutsson och Patrik Khilborg 1993. Deras tre huvudord är stil, enkelhet och kvalitet.

I Stockholm finns tre butiker.

Whyred

Märket grundades av de före detta H&M kollegorna Roland Hjort, Lena Patriksson och Jonas Classon.  Inspirationen till kläderna hämtas alltid från 1960-talets klassiska stil.

I Stockholm finns det butiker på följande adresser:

TinTin Style

TinTin Style var från början endast en webbshop, men numera finns det också en fysisk butik. Odd Molly, Hunky Dory, Säby och By Marlene Birger är några av de märken man hittar hos TinTin Style. Deras målsättning är att skapa en modern och tillgänglig modebutik för den trend och stilmedvetna kvinnan.

Den enda butiken i Stockholm hittar du på:

Wink

En multibrand-butik som erbjuder den kompletta garderoben för kvinnor med en aktiv livsstil. I den rymliga butiken hittar du märken som Tiger, Hugo Boss, Sand och Burberry.

Butiken hittar du i Sturegallerian, Grev Turegatan 13 A

Johnells

Den fösta Johnells-butiken startades 1893 av Anders Johnell. Det var en herrbutik som låg i Nyköping. Idag är Johnells en butikskedja med sex stycken butiker för klädintresserade kvinnor och män. De säljer kläder från bl.a. Filippa K, Bomerang, Desigual, Peak performance, Odd Molly och Tiger.
Johnells har butiker på följande orter:

• Linköping
• Norrköping
• Nyköping
• Skärholmen
• Södertälje
• Örebro

Nordlunds

Nordlunds i Växjö hette från starten 1910 ”Nya Beklädnadsmagasinet” och sålde då kostymtyger och kläder med eget skrädderi som bl.a. tillverkade konfektion och militäruniformer till militärens regemente. Idag hittar du varumärken som Gant, Barbour, Hukydory, Odd Molly, Bruuns Bazaar, Nolita och Replay i butiken. Nordlunds är känd för att man hela tiden utvecklar och tillmötesgår den moderna kundens högt ställda krav på en modebutik av högsta klass.

Butiken hittar du på Storgatan 21 i Växjö

Zone/Kenzo

I butiken hittar du främst kläder från Kenzo, Desiugal, J Blues, Marella, Fenn Right Manson och Henry Cotton. Jag handlar nästan alla mina Desigual kläder här eftersom de har ett stort utbud från detta märke.

Butiken hittar du i Sturegallerian, Grev Turegatan 13 A

Lovely

Butiken är inredd som en stor walk-in-closet och namnet Lovely genomsyrar verkligen alla led i produktionen av kläder. Här hittar du kläder från bl.a. By Ti Mo, Chill Norway, Love forever, Mellow Rose och Beck Södergaard.

Butiken finns på Sibyllegatan 22 i Stockholm

Heaven

Butiken öppnades i februari 2008 och har ett brett urval av de mest kommersiella och ledande varumärkena. Butiken är känd för sin personliga service och som kund får du här alltid det lilla extra. I butiken hittar du märken som Lexington, Saint Tropez, Ugg Australia, Hunkydory, Nolita och Odd molly. Heaven är min absoluta favoritbutik i Örebro.

Butiken finns på Köpmangatan 5 i Örebro.

NK

Nordiska Kompaniet (NK) grundades 1902 av Josef Sachs. Hans ambition var att kunna erbjuda kunderna en mycket inspirerande miljö för shopping och upplevelser. Man kan säga att han har lyckats. På NK hittar du allt du kan önska dig i klädväg, skoväg, inredning, etc. Några exempel på varumärken som NK saluför är bl.a. Acne, Whyred, Ralph Lauren, Anna Holtblad, och Dagmar.

NK har varuhus i:

Zebra

Butiken Zebra i Helsingborg passar dig som vill förena mode med känslor och nytänkande.  Kläderna på Zebra är utvalda enligt tre grundprinciper; nytänkande, stil och kärlek. Här hittar här varumärken som t ex. Odd Molly, Nolita och Marthie. Förutom kläder erbjuder butiken inredning, skor och accessoarer.

Zebra har butiker på: