Northern Women in CHANEL

Just nu pågår det en utställning på fotografiska museet i Stockholm där du kan se klassiska CHANEL-kreationer. Uställningen heter Northern Women in CHANEL och det är fotografen Peter Farago och stylisten Ingela Klemetz-Farago som har förverkligat sin dröm och ligger bakom denna utställning.

På utställningen får du se foton från CHANELs kollektioner från 1920-talet och fram till idag och så här skriver Fotografiska om utställningen:

Arbetet med serien inleddes 2010 i ett nära samarbete med CHANEL där Farago fick välja kreationer från husets kollektioner från 1920-talet fram till idag. Flertalet av Nordens och Baltikums internationellt erkända modeller bland andra Freja Beha Erichsen, Helena Christensen, Iselin Steiro, Edita Vilkeviciute, Sigrid Ågren, Suvi Koponen, Kirsi Phyronen, CArmen Kass, Siri Tollerod och Caroline Winberg är delaktiga i projektet och varje klädkreation och miljö valdes ut specifikt för varje modell.

Vi möter en modern, samtida iscensättning av de klassiska klädkreationerna. Faragos personliga stil är starkt framträdande i bilderna och inspirationen är hämtad från opera, film, dans och konst. Ett eget universum skapas där varje bildserie blir en egen modesaga. I bilderna möts det nordiska och det franska. Det blir ett intressant möte när tidlösa kläder möter en melankolisk stämning i en karg skandinavisk natur.

Bilder från Fotografiska museet

Utställningen pågår mellan den 1 juli och den 11 september 2011 på Fotografiska museet i Stockholm

Lämna ett svar