Back to Work

I morgon är det första arbetsdagen efter en lång skön semester. Tidningen Chef har listat några tips till oss som inte är så motiverade att börja att jobba igen.


1. Mjukstarta, acceptera att du har ett lägre temo. Boka inte in en massa möten under första arbetsveckan efter semestern
2. Om du kan, prioritera de arbetsuppgifter du vill göra, så att de första dagarna inte fylls med en massa måsten. Belöna dig själv när du har klarat av de lite tråkigare sysslorna.
3. Se över din arbetssituation. Vad behöver du göra för att må bra. Nu har du chans att börja med nya vanor. Planera dina arbetsdagar så att du får tillräckligt med tid för dina uppgifter och tillräcklig tid för dig själv.
4. Planera in många lunchdejter med gamla kollegor, vänner och medarbetare som du vet ger dig energi.
5. Försök minnas några positiva händelser och saker du gjorde bra på jobbet före semestern. Det ger dig en ljusare syn på din arbetsplats.
6. Våga prata om vad du känner med dina kollegor eller dina vänner. Du är inte ensam om att ha ”tillbaka på jobbet ångest”.
7. Lyssa inte för mycket på rösterna som säger ”gud, vad tråkigt det är att jobba igen”. Var hellre konstruktiv och undersök vad du kan göra för att förbättra situationen.

Lämna ett svar