Köpenhamn, Lund och Helsingborg

Dagen idag har vi spenderat i Danmarks huvudstad Köpenhamn. Vi har promenerat på Ströget ner till Nyhavn, ätit röd pölse och druckit öl. Jag hann också med lite shopping och köpte en snygg blus från Desigual för halva priset.

Senare på eftermiddagen åkte vi till Lund för att b. la titta på domkyrkan. Efter detta besök åkte vi vidare till vår slutdestination Helsingborg. I Helsingborg bodde vi på Clarion Grand Hotel. Senare på kvällen åt vi en supergod middag på restaurang Olsons skafferi. Restaurangen är en av Helsingborgs gemytligaste restauranger och de serverar italienskinspirerad mat med noggrant utvalada råvaror. Kvällen avslutades med några goda drinkar i loungen på Grand Hotel.


Till förrätt åt jag Mozzarella Caprese (Mozzarella, romanicatomater, oliver och färsk basilika)
Till varmrätt blev det Tortelloni al salmone con gamberetti (Färsk handgjord tortelloni fylld med rökt lax, örter och ricotta i en krämig citronsås toppad med handskalade räkor)

Lämna ett svar