Dubbelstötarna

En av födelsedagspresenterna som jag gav Erik var tv-serien Dubbelstötarna på dvd. Dubbelstötarna var en svensk miniserie som sändes i svensk television 1980. Serien handlar om studierektor Bertilsson som bor i Kalmar med sin familj och lever ett vanigt svenssonliv. En dag får han besök av sin gamle vän doktor Stensson som är i Kalmar på läkarkongress. De båda träffas över en bit mat och Stensson presenterar sin plan. Han har tänkt att de båda ska råna en bank i Stockholm. Vem skulle kunna misstänka två vanliga människor för ett bankrån? Helt smärtfritt går det dock inte….

Tv-serien är baserad på Tomas Arvidssons böcker Enkelstöten och Dubbelstöte.

Regi: Pelle Berglund
Skådespelare: Björn Gustafson, Frej Lindqvist, mfl.

Här kommer ett klipp ur en scen från ett avsnitt från Dubbelstötarna.

Lämna ett svar