Om ni mot förmodan skulle ha oxfilé kvar från nyårsafton så får ni här ett recept på en supergod maträtt. I originalreceptet som kommer från Tasteline ska det egentligen vara fläskfilé, men jag lyxar till det med oxfilé eftersom vi har kvar sedan nyår.
Tagliatelle med vitlöksdoftande oxfilé i senapsås4 port
500 g Oxfilé
240 g pasta, Tagliatelle
10 st champinjoner
2 msk Touch of Taste Oxfond med Rödvin
2 dl mellangrädde
2 dl vatten
2 msk fransk senap
1 msk gräslök, finhackad
Gör så här:
Skiva svamp och fräs i matfett. Skär oxfilén i bitar och bryn i stekpanna med hög kant.
Pressa över vitlök och lägg i svampen. Rör ihop grädde, vatten, fond och senap och häll över köttet.
Låt såsen koka ihop och köttet bli genomstekt. Blanda ner gräslöken i såsen.
Servera med en fräsch sallad.