Ett recept som jag vill dela med mig av till er. Jag gjorde maträtten igår och det blev fantastiskt gott.
Originalreceptet finns på recept Eftersom jag är förtjust i italiensk mat så förändrade jag receptet lite.
Ingredienser
4 skivor lövbiff av nöt, ca 125-150 g per styck
8 skivor mozzarellaost
4 skivor italiensk skinka, t ex parmaskinka eller proscutto
1 krm flingsalt per biff
3 msk olja till stekning
Panering:
3 ägg
2 dl mjöl
4 dl ströbröd
Potatismos:
300 g skalad potatis, kokas i 1 liter vatten samt ½ msk flinsalt
½ dl mjölk
2 msk smör
Parmesanost
2 st. rivna vitlöksklyftor
muskotnöt
salt
Gör så här:
Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan, salta. Lägg två skivor mozzarellaost och en skiva skinka. Vik ihop.
Vispa ägget i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål och smaksätt med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje skål. Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Se till att hela köttbiten blir täckt.
Stek gyllenbrunt i olja ca 5-7 min på varje sida. Tänk på att inte ha för varmt stekjärn.
Potatismos: Koka potatisen mjuk, häll i mjölk och smör, vispa med elvisp tills den är riktigt fluffig. Blanda i vitlök och parmesan, smaksätt med salt och muskotnöt.
Bild: Recept