Hyttsill

Igår kväll gjorde vi något himla kul, vi var och åt hyttsillKosta Glasbruk. Detta är en gammal tradition och förr i tiden var glashyttan bygdens samlingspunkt. Här samlades man för att äta mat, umgås och skvallra om det som hade hänt i byn. Kvällen startades med middag där vi bjöds på en traditionell hyttsillsmeny som bestod av:

  • Saltsill, isterband och stekt fläsk
  • Bakad potatis med aromsmör
  • Lingon, Smör & bröd
  • Ostkaka och kaffe

Medan vi intog maten så var det underhållning av två stycken trubadurer som sjöng en repetuar från Bellman till Elvis Presley. Efter maten fick vi se hur det går till att blåsa glas och ville man så fick man också prova på att blåsa. Vi hade mycket trevlig kväll i hyttan och jag kan verkligen rekommendera ett besök om du är i närheten av Kosta. Vi kommer garanterat att göra om detta.

Lämna ett svar