Himlen är oskyldigt blå

Igår efter jobbet gjorde jag och maken ett spontant biobesök. Vi gick och såg filmen Himlen är oskyldigt blå. Ingen av oss visste egentligen vad filmen handlade om, men jag måste säga att det var en klart sevärd film. Om ni inte har sett den så se den.

Filmen handlade om den unge Martin som bor i en familj med en alkoholiserad pappa och kuvad mamma. Under en sommar får an erbjudandet att följa med en kompis till Sandhamn. I Sandhamn träffar han dels kärleken Jenny och restaurangägaren Gösta. I mötet med Gösta blir han då indragen i skumma affärer.

Filmen baserar sig verkliga händelser kring Sandhamnsligan som på 70-talet tillverkade och sålde knark.

Regi: Hannes Holm
Genre: dramakomedi
Speltid: 1 tim 51 min
Skådespelare: Björn Kellman, Peter Dalle, Stig Engström, Amanda Ooms, Bill Skarsgård, m.f.l

Lämna ett svar