Shoppingtur till Helsingborg

För tillfället är jag på besök hos kära mor i Ljungby i Småland. Idag var min kompis Mats shoppingsugna så vi tog bilen ner till Helsingborg för en liten shoppingrunda. I Helsingborg finns det en massa trendiga och trevliga butker på Kullagatan. Vid Stortorget, även kallad den gamla stenstaden finns det också en hel del butiker, fast mer åt det exklusiva hållet.

Jag och Mats tog en sväng på gågatan på Kullagatan och besökte en hel del trevliga butiker såsom Gant store, Spirit, Marco Polo och Boomerang. Shoppingturen resulterade att vi fick varsitt par skor, som jag visar upp lite senare i bloggen.

Mats som gillar 50 och 60-tals inredning hade tagit reda på att det fanns ett 50-tals café i Helsingborg och det var vi ju bara tvungna att ta en fika på. Fiket heter Ebbas fik och ligger på Bruksgatan 20. Fiket är helt inrett med 50-tals möbler och här finns också en jukebox som spelar musik från Sven-Ingvars och Little Richard. Jag kan verkligen rekommendera ett besök om du är i Helsingborg. Vi tog en fika på caféet och fortsatte sedan vidare i shoppingmyllret.


Här kunde man välja på en massa godsaker b.la olika sorters chokladbollar, tårtor, chesecake, etc.


Den klassiska jukboxen som är en självklar möbel på detta café.

Efter ett antal timmar senare drog vi vidare till Väla köpcenter, som ligger lite utanför Helsingborgs centrum. Köpcentret rymmer 110 butiker på 47 000 kvm under ett tak. Här passade vi på att äta lunch på köpcentrets foodcourt.


Jag åt en jättegod kycklingwok.

Efter detta besök var det så dags att åka tillbaka till Ljungby. På vägen hem vid avfarten mot Skånes Fagerhult stod ett flygplan uppställt som sålde godis. Vi gjorde ett besök på planet, fast köpte inget godis.


Candy-Airlines – här kan man köpa lösgodis till bra pris. Ligger längs E-4:an vid avfarten mot Skånes Fagerhult.

Tack käre vän för en jättetrevlig dag.

Lämna ett svar