Midsommarmeny

Imorgon är det midsoomarafton och vi tänkte då ställa till med midsommarfest dagen till ära. Våra gäster ska då få avnjuta följande sommarmeny:

Lunch

Sill och färskpotatis
Gräddfil, gräslök och röd lök
Köttbullar, prinskorv, västerbottenspaj, grönsallad
Bröd och smör

Efterrätt
Cheesecake med bär (Jordgubbscheesecake)

Senare på kvällen kommer på våra gäster att få en grillat kött med två soters potatissallad.

Här hittar du rcepten på väserbottenspajen ocj cheesecaken.

Västerbottenpaj, 4 pers
Paj
4 dl fullkornsvetemjöl
75 g tärnat smör eller margarin
100 g kesella
1 ägg

Fyllning
3 ägg
2 dl mjölk
3 dl västerbottenost
salt & svartpeppar
4 msk gräddfil
4 tsk löjrom

Gör så här
Sätt ugnen på 200 g. Blanda ingredienserna till pajdegen, använd gärna en matberedare. Fördela degen i en pajform och förgrädda dem i 10 minuter. Vispa ihop ägg, mjölk, riven ost, salt och peppar. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda pajen i 200 grader i ca 35 minuter tills den har fått fin färg. Servera med en klick gärddfil och löjrom.

Jordgubbschesecake 8-10 bitar

Ingredienser
15 digestivekex
125 g smält smör
FYLLNING
400 g färskost av Philadelphiatyp
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 l blandade bär

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C. Mixa kex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Grädda i 8–10 minuter.
3. Rör osten mjuk. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ihop ost och äggblandning med vaniljsockret. Häll detta i formen och grädda ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite dallrig när du tar ut den. Låt den svalna, ställ i kylen.
4. Dela jordgubbarna och lägg dem på tårtan strax före servering.

This entry was posted in Mat.

Kommentera