Reijmyre

Igår gjorde jag och E en utflykt till Reijmyre, som är en liten håla några mil utanför Finnspång i Östergötland. Anledningen till att vi åkte just till Reijmyre var att vi ville besöka Reijmyre glasbruk samt hälsa på Micke Maasing som har en smedja här.

Reijmyre glasbruk startades år 1810 och har sedan starten tillverkat munblåst glas. Detta gör dem till Sveriges näst äldsta glasbruk som fortfarande är i drift. Förutom glasbruket kan man också göra ett besök på bruksbutken och köpa med sig snygga glas hem till 40% lägre pris än i vanlig butik.

Vi hade en trevlig dag här med en rundvandring i glasbruket, besök i bruksbutiken och en påhälsning hos Micke i hans smedja.

Bilder: egna och lånade från E

Glasblåsning i bruket


Mer glasblåsning i bruket.


Exempel på glas som görs i glasbruket.


Ölglas från serien operakällaren, finns att handla i bruksbutiken.


E fick vildsvinskebabb till lunch.


Besök hos Micke i hans smedja.


E fick prova på och smida.


Makens alster från Mickes smedja.


Shoppade örhängen från Mickes butik.

Lämna ett svar