Tips på melodifestivalmat

Santa Maria är en av sponsorerna till årets melodifestival. I samband med detta har Santa Maria tagit fram recept på oemotståndlig festivalmat. Ett av recepten som jag fastnade för är:

CARNE ASADA (Grillad fläskfilé), 4 port
600 g putsad fläskfilé
juicen av 1 lime
1 pressad vitlök
1 msk olja
ev malen svartpeppar

KORIANDERPESTO
½ kruka hackad koriander
5 skivor Santa Maria Tex Mex Jalapeño, green
2 hackade vitlöksklyftor
3 msk olja

LIME & KORIANDERRIS
3 dl ris
6 dl vatten
kärnorna från 1 granatäpple
½ kruka koriander
juicen av 2 lime

Putsa fläskfilén, pressa över lime och skär den i mindre bitar. Marinera med vitlök, olja och malen svartpeppar i minst 30 min. Finhacka koriander, jalapeño och vitlök. Blanda ordentligt med oljan. Ställ in i kylen. Koka riset enligt anvisning på paketet. Skala granatäpplet, hacka resten av korianden och pressa limen. När riset är klart, blanda med granatäpple, limejuice och koriander precis innan servering. Torka av köttet efter marinering och grilla det på hög värme i torr gillpanna. Låt köttet stekas klart i ugn på 175 grader ca 5-8 minuter. Låt köttet vila i ca 5 minuter. Skär det sedan i skivor. Toppa med koriander, peston och servera det till riset. Servera med Hot Habanero & Passion salsa och en grönsallad.

I vår familj har vi tex-mex kväll en gång per vecka, då jag ska nog göra denna maträtt.


Bilder: Santa Maria

This entry was posted in Mat.

Lämna ett svar