Isodieten

I nya numret av Fitness-magazine läste jag en intressant artikel om Isodieten. Isodieten är det nya, effektiva och balanserade sättet för en hälsosam och behaglig viktminskning.

Dieten bygger på att man vid varje måltid ska fördela enegin jämt mellan de olika näringsämnena kolhydrater, protein och fett. I varje måltid ska alltså 33% av enerign komma från protein, 33% från kolhydrater och 33% från fett. Måltiderna kompletteras med grönsaker. De kolhydrater som du får äta enligt isodieten ska vara kolhydrater med lågt GI, dvs. fullkorn, grönsaker, linser mm. Dieten förbjuder alla typer av hel- och halvfabrikat. Kaloriintaget ska också begränsas till 1600 kcal per dygn. Detta tillsammans ska sätta fart på förbränningen och man går ner ca 1 kg per vecka förutsatt att man följer dieten strikt.

Så här kan en dag se ut om man följer isodieten:

Frukost, Yoghurt med bär och nötter
Mellanmål, Äpple med keso, mandel och kanel
Lunch, Kokt vit fisk med rotsaker
Mellanmål, Ost med frukt och nötter
Middag, Omelett med potatis

För recept på dessa maträtter och fler tips på maträtter som kan intas vid isodieten, klicka här

Är det någon som har provat denna diet?

This entry was posted in Hälsa.

Lämna ett svar