Julmarknad

För att få lite julinspiration såhär veckorna innan jul brukar jag besöka en julmarknad. I år har jag dock inte hunnit göra det ännu, men hoppas att försöka att hinna det. Nedan ser ni tips på bra julmarknader i Stockholmsområdet.

Skansens julmarknad
Skansens julmarknad är öppen alla helger i advent kl. 10-16. Om du inte vill gå på julmarknaden kan titta på djuren istället.

Stortorgets julmarknad i Gamla stan

Denna julmarknad är klassiskt svensk och traditionell. Här kan du handla mat till julbordet såsom hjortronsylt, fårfiol och renstek. Du kan även köpa en och annan julklapp som t ex. sameslöjd, hemstickade kläder och handstöpta ljus.
Julmarknaden är öppen 21 november – 23 december, kl. 11.00-18.00

Kungsträdgårdens julmarknad

Här erbjuds du allt från nordisk hemslöjd till goda delikatesser och allt där imellan. På helgerna erbjuds barnen ponnyridning och kören Harmony Bells Chorus gästar julmarknaden med stämningsfull körsång.
Julmarknaden är öppen alla dagar f.r.o.m 4 – 22 december, kl. 11.00-18.00

Torekällbergets julmarknad
En traditionell julmarknad i Södertälje där du kan inhandla allt som hör julen till. På marknaden finns det lokala försäljare som säljer lokala produkter och hantverk. Du kan t ex köpa korv från Enhörna och Sorunda, honungsdoppade valnötter, silversmycken, träprodukter, lingonkransar, tomtar, m.m
Julmarknaden är öppen söndagen den 29 november samt söndagen den 6 december, kl. 11-16.

Lämna ett svar